Za osebe

Za Vas smo pripravili nekaj smernic, kjer Vam lahko pomagamo:

 • NE/ZVESTOBA PARTNERJA in DELITEV PREMOŽENJA V LOČITVENEM POSTOPKU

Vam občutek pravi, da v vašem partnerskem odnosu nekaj ni v redu? Imate občutek, da Vam partner nekaj prikriva? Znake, ki kažejo na nezvestobo partnerja pogosto spregledamo, potlačimo ali pa si preprosto nočemo priznati. 

– V l.2018 (zadnji aktualen podatek) je zakonsko zvezo sklenilo povprečno 20 parov na dan, razvezalo pa povprečno 6 parov na dan (SURS 2018)

– Na 1000 sklenjenih zakonskih zvez se jih razveže 323,5 (SURS 2018)

Pomoč detektiva pri odkrivanju dokazov zvestobe je zato prava izbira za Vas. Detektiv bo zbiral dokaze o zvestobi, ki bodo lahko kasneje ključnega pomena v morebitnem ločitvenem postopku ali postopku prenehanja zunajzakonske skupnosti, predvsem pri delitvi premoženja. Že v času varanja lahko partner, ki vara, postopno odtujuje premoženje. Naloga detektiva je tudi najti in evidentirati skrito premoženje partnerja, da se lahko kasneje pravično razdeli.


 • ZBIRANJE INFORMACIJ O DOLŽNIKIH IN NJIHOVEM PREMOŽENJU

Upnik pogosto ne razpolaga s podatki, kakšno in koliko premoženja ima dolžnik. Zato je primoran oceniti premoženje dolžnika na slepo, ne da bi vedel, ali bo z izvršbo uspel. V takšnem primeru je smiselna pomoč detektiva, ki bo poiskal vsa izvršilna sredstva dolžnika. Pri tem bo ugotovil bivališče dolžnika, da se mu bo lahko vročil sklep o izvršbi. Nato bo zbral informacije o dolžnikovih denarnih sredstvih ter premičnem in nepremičnem premoženju.

Detektiv lahko zastopa upnika tudi v izvršbi pri rubežu premičnega premoženja, ki ga na terenu vodi izvršitelj.


 • POVZROČITELJI PREMOŽENJSKIH in NEPREMOŽENJSKIH ŠKOD

V kolikor Vam je neznani storilec povzročil materialno škodo ali pa Vam povzroča duševne bolečine in strah, detektiv za Vas pridobiva informacije o povzročitelju ter druga dokazna gradiva za zavarovanje imetja, kar je lahko podlaga za kasnejši odškodninski postopek. Takšni primeri so npr:

poškodbe na hiši ali vikendu (razbita okna, vrata, grafiti,…)

poškodbe na avtomobilu

zavarovalniški primeri (prometne nesreče ter fiktivne prometne nesreče)

– in ostali primeri…


 • VARSTVO IN VZGOJA OTROK V LOČITVENEM PROCESU

– V l.2018 (zadnji aktualen podatek) je bilo pri 49,5% razvezanih zakonskih zvezah skupaj 1.871 vzdrževanih mladoletnih otrok (SURS 2018). Večina teh otrok (69,4%) je bila ob razvezi dodeljena materam, očetom je bilo dodeljenih 6,1%, obema staršema pa 21,2%.

Če starši ne živijo ali ne bodo več živeli skupaj, se morajo sporazumeti o varstvu in vzgoji skupnih otrok v skladu z njihovimi koristmi. Če se starši ne sporazumejo o varstvu in vzgoji otrok, o tem odloči sodišče. Detektiv lahko v tem primeru zbira informacije o dokaznem gradivu in dejstvih, potrebnimi za zavarovanje ali dokazovanje pravic strank pred sodišči in drugimi organi, ki v postopkih odločajo o teh pravicah. Detektiv bo tako zbral potrebne dokaze, kako se otrok počuti in obnaša pri toženi strani in skupaj z odvetnikom poskrbel, da se varstvo in vzgoja otroka dodeli pravemu staršu oz. osebi.


 • NADZOR OTROKA in MLADOSTNIKA

Predvsem adolescentno obdobje je težavno za vsakega mladostnika. Težave lahko postanejo še toliko večje, v kolikor Vaš najstnik zaide v slabo družbo. V kolikor sumite, da se otrok druži s slabo družbo, ki mu škoduje ter uživa alkohol, Vam lahko detektiv pomaga.


 • DEDOVANJE

Detektiv lahko v sodelovanju z zapuščinskim odvetnikom učinkovito sodeluje, predvsem pri iskanju skritega premoženja v zapuščinskem postopku. Detektiv bo takšno premoženje našel in evidentiral.


 • POGREŠANE in SKRITE OSEBE

Detektiv ima pri iskanju pogrešanih in skritih oseb ključno prednost , saj lahko z iskanjem osebe začne takoj. Prav tako detektiva ne veže teritorialna pristojnost Republike Slovenije, temveč se lahko giblje tudi preko državne meje.


 • POGREŠANI in IZGUBLJENI PREDMETI

Detektiv ne sme preiskovati kaznivih dejanj, lahko pa išče zgolj stvar, ki je pogrešana ali izgubljena. Pri tem ima vpogled v razne evidence in lahko uporablja tehnična sredstva. Tako bo lahko poiskal ukraden avtomobil, kolo, plovilo,…


 • VIDEONADZOR DOMA ter VIDEONADZOR VEČSTANOVANJSKE STAVBE

Naša strokovno podkovana ekipa Vam bo pravilno svetovala, da boste videonadzor namestili v skladu z zakonom ter varstvom zasebnosti in osebnih podatkov.


 • KAZNIVA DEJANJA NA ZASEBNO TOŽBO

Detektiv pridobiva informacije o kaznivih dejanjih, ki se preganjajo na zasebno tožbo ter o njihovih storilcih. Takšna kazniva dejanja so razžalitev, obrekovanje, žaljiva obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja ter javna objava kaznivih dejanj zoper čast in dobro ime (KZ-1).


 • ŽIVALI

Detektiv Vam lahko pomaga z zbiranjem informacij o ravnanju z živalmi, tako v povezavi s sumom zanemarjanja kot tudi v primeru ločitvenega postopka ali prenehanjem zunajzakonske skupnosti.


Za Vas lahko opravljamo tudi druge storitve v okviru našega področja dela

-za več informacij nas pokličite, pišite ali pa se oglasite osebno-