Za osebe

Za Vas smo pripravili nekaj smernic, kjer Vam lahko pomagamo:

 • NE/ZVESTOBA PARTNERJA in DELITEV PREMOŽENJA V LOČITVENEM POSTOPKU

Vam občutek pravi, da v vašem partnerskem odnosu nekaj ni v redu? Imate občutek, da Vam partner nekaj prikriva? Znake, ki kažejo na nezvestobo partnerja pogosto spregledamo, potlačimo ali pa si preprosto nočemo priznati. In to boli…

– V l.2018 (zadnji aktualen podatek) je zakonsko zvezo sklenilo povprečno 20 parov na dan, razvezalo pa povprečno 6 parov na dan (SURS 2018)

– Na 1000 sklenjenih zakonskih zvez se jih razveže 323,5 (SURS 2018)

Pomoč detektiva pri odkrivanju dokazov zvestobe je zato prava izbira za Vas. Detektiv bo zbiral dokaze o zvestobi, ki bodo lahko kasneje ključnega pomena v morebitnem ločitvenem postopku ali postopku prenehanja zunajzakonske skupnosti, predvsem pri delitvi premoženja. Že v času varanja lahko partner, ki vara, postopno odtujuje premoženje. Naloga detektiva je tudi najti in evidentirati skrito premoženje partnerja, da se lahko kasneje pravično razdeli.


 • ZBIRANJE INFORMACIJ O DOLŽNIKIH IN NJIHOVEM PREMOŽENJU

Upnik pogosto ne razpolaga s podatki, kakšno in koliko premoženja ima dolžnik. Zato je primoran oceniti premoženje dolžnika na slepo, ne da bi vedel, ali bo z izvršbo uspel. V takšnem primeru je smiselna pomoč detektiva, ki bo poiskal vsa izvršilna sredstva dolžnika. Pri tem bo ugotovil bivališče dolžnika, da se mu bo lahko vročil sklep o izvršbi. Nato bo zbral informacije o dolžnikovih denarnih sredstvih ter premičnem in nepremičnem premoženju.

Detektiv lahko zastopa upnika tudi v izvršbi pri rubežu premičnega premoženja, ki ga na terenu vodi izvršitelj.


 • POVZROČITELJI PREMOŽENJSKIH in NEPREMOŽENJSKIH ŠKOD

V kolikor Vam je neznani storilec povzročil materialno škodo ali pa Vam povzroča duševne bolečine in strah, detektiv za Vas pridobiva informacije o povzročitelju ter druga dokazna gradiva za zavarovanje imetja, kar je lahko podlaga za kasnejši odškodninski postopek. Takšni primeri so npr:

poškodbe na hiši ali vikendu (razbita okna, vrata, grafiti,…)

poškodbe na avtomobilu

zavarovalniški primeri (prometne nesreče ter fiktivne prometne nesreče)

– in ostali primeri…


 • VARSTVO IN VZGOJA OTROK V LOČITVENEM PROCESU

– V l.2018 (zadnji aktualen podatek) je bilo pri 49,5% razvezanih zakonskih zvezah skupaj 1.871 vzdrževanih mladoletnih otrok (SURS 2018). Večina teh otrok (69,4%) je bila ob razvezi dodeljena materam, očetom je bilo dodeljenih 6,1%, obema staršema pa 21,2%.

Če starši ne živijo ali ne bodo več živeli skupaj, se morajo sporazumeti o varstvu in vzgoji skupnih otrok v skladu z njihovimi koristmi. Če se starši ne sporazumejo o varstvu in vzgoji otrok, o tem odloči sodišče. Detektiv lahko v tem primeru zbira informacije o dokaznem gradivu in dejstvih, potrebnimi za zavarovanje ali dokazovanje pravic strank pred sodišči in drugimi organi, ki v postopkih odločajo o teh pravicah. Detektiv bo tako zbral potrebne dokaze, kako se otrok počuti in obnaša pri toženi strani in skupaj z odvetnikom poskrbel, da se varstvo in vzgoja otroka dodeli pravemu staršu oz. osebi.


 • NADZOR OTROKA in MLADOSTNIKA

Predvsem adolescentno obdobje je težavno za vsakega mladostnika. Težave lahko postanejo še toliko večje, v kolikor Vaš najstnik zaide v slabo družbo. V kolikor sumite, da se otrok druži s slabo družbo, ki mu škoduje ter uživa alkohol, Vam lahko detektiv pomaga.


 • DEDOVANJE

Detektiv lahko v sodelovanju z zapuščinskim odvetnikom učinkovito sodeluje, predvsem pri iskanju skritega premoženja v zapuščinskem postopku. Detektiv bo takšno premoženje našel in evidentiral.


 • POGREŠANE in SKRITE OSEBE

Detektiv ima pri iskanju pogrešanih in skritih oseb ključno prednost pred policijo, saj lahko z iskanjem osebe začne takoj in ne šele po preteku 48ur, posledično se ne zapravi dragocen čas. Prav tako detektiva ne veže teritorialna pristojnost Republike Slovenije, temveč se lahko giblje tudi preko državne meje.


 • POGREŠANI in IZGUBLJENI PREDMETI

Detektiv ne sme preiskovati kaznivih dejanj, lahko pa išče zgolj stvar, ki je pogrešana ali izgubljena. Pri tem ima vpogled v razne evidence in lahko uporablja tehnična sredstva. Tako bo lahko poiskal ukraden avtomobil, kolo, plovilo,…


 • VIDEONADZOR DOMA ter VIDEONADZOR VEČSTANOVANJSKE STAVBE

Naša strokovno podkovana ekipa Vam bo pravilno svetovala, da boste videonadzor namestili v skladu z zakonom ter varstvom zasebnosti in osebnih podatkov.


 • KAZNIVA DEJANJA NA ZASEBNO TOŽBO

Detektiv pridobiva informacije o kaznivih dejanjih, ki se preganjajo na zasebno tožbo ter o njihovih storilcih. Takšna kazniva dejanja so razžalitev, obrekovanje, žaljiva obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja ter javna objava kaznivih dejanj zoper čast in dobro ime (KZ-1).


 • ŽIVALI

Detektiv Vam lahko pomaga z zbiranjem informacij o ravnanju z živalmi, tako v povezavi s sumom zanemarjanja kot tudi v primeru ločitvenega postopka ali prenehanjem zunajzakonske skupnosti.


Za Vas lahko opravljamo tudi druge storitve v okviru našega področja dela

-za več informacij nas pokličite, pišite ali pa se oglasite osebno-