Nadzor bolniške

Nadzor bolniške opravljamo zakonsko izključno samo licencirani detektivi z uporabo fotoaparata, zbiranjem podatkov od oseb, vpogledom v evidence in osebno zaznavo.

Pri nadzoru bolniške se dejansko ugotovi, kaj delavec počne v času bolniške odsotnosti. Gre za kompleksnejšo operativno delo, kjer se nadzor opravi temeljito. Pri nadzoru detektiv uporabi tudi fotoaparat, saj je to nujno potrebno za zavarovanje dokazov. Po opravljenem nadzoru se za naročnika pripravi kredibilno poročilo, kjer so zajete vse pridobljene relevantne informacije. To je podlaga za kasnejše urgiranje delodajalca v obliki disciplinske sankcije, odpovedi delovnega razmerja. Največkrat ugotovljene kršitve pri nadzoru bolniške odsotnosti so:

  • nespoštovanje zdravnikovih navodil,

  • odhod iz kraja svojega bivanja,

  • pridobitno delo.

Pri nadzoru bolniške se pridobi tudi režim gibanja oz. bolniški red zaposlenega od pristojnega zdravnika, ki pa je lahko osebni ali imenovani zdravnik s strani ZZZS. Pri nadzoru bolniške je zelo pomembno tudi tehnično sredstvo – fotoaparat s katerim operiraš, ker te ne sme pustiti na cedilu v trenutkih, ko je to nujno potrebno za zavarovanje dokazov. Pri nas uporabljamo napreden zrcalno refleksi aparat s 6 sličicami/sekundo z odličnim telefoto EF objektivom, kjer goriščna razdalja doseže 300mm, kar pomeni odličen “zoom” v razmerju s kvaliteto fotografije. Tega poganja vrhunski USM strojček, kar pomeni hitro in tiho ostrenje s stabilizacijo fotografije. To za Vas pomeni kvalitetna in pregledna, dokazno-konkretizirana fotografija.